Scriitori din patru tari s-au inscris la Concursul bacauan de poezie si eseuri „Toamna bacoviana – 130 de ani”

Aniversarea, in septembrie 2011, a 130 de ani de la nasterea poetului George Bacovia a fost transformata de bacauani intr-un eveniment complex cu ecouri nationale si internationale: „Toamna bacoviana”. Acesta va concentra in perioada 16 – 18 septembrie un numar mare de manifestari culturale variate, precum lansari de carte, conferinte literare, expozitii, recitaluri de poezie, la care vor participa personalitati din tara si din strainatate, academicieni, profesori universitari, scriitori, actori, artisti plastici, muzicieni.

Una dintre actiunile centrale ale evenimentului este Concursul international de poezie si eseuri „Toamna bacoviana – 130 de ani”, destinat tinerilor creatori, pina in 35 de ani, care nu au debutat editorial. Organizatorii, Filiala Bacau a Uniunii Scriitorilor din România, Consiliul Judetean si Primaria Bacau, si-au propus ca in acest fel sa descopere, sa sprijine si sa promoveze noi si autentice talente in rindul tinerilor din România si diaspora.

Competitia a atras atentia a numerosi scriitori, in final organizatorii numarind 110 inscrisi din România, Republica Moldova, Ucraina si Canada.

Regulamentul concursului a permis fiecarui participant sa propuna mai multe lucrari care n-au mai fost insa publicate sau premiate. Creatiile cistigatoare vor fi desemnate de un juriu format din poetii Nicolae Mihai, Petru Scutelnicu, Victor Munteanu, Calistrat Costin si filosoful Stefan Munteanu, membri ai Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Bacau.

Premierea cistigatorilor va avea loc pe 16 septembrie, in cadrul unui amplu eveniment, care va fi gazduit de Centrul de Cultura si Arte „George Apostu” din Bacau. Autorii celor mai valoroase lucrari vor primi mentiuni de cite 50 de lei si premii intre 150 si 500 de lei.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular