Scriitorul Dan Lungu isi lanseaza o carte in Bacau

0
709

Prozatorul iesean Dan Lungu isi va lansa saptamina viitoare in Bacau cel mai recent roman al sau, „In iad toate becurile sint arse”, aparut in 2011 la Editura „Polirom”. Cartea va fi prezentata de scriitorii bacauani Petru Cimpoesu si Calistrat Costin. Lansarea va avea loc miercuri, 16 martie, de la ora 18.00, la Libraria „Alexandria”, din Arena Mall Bacau.

Autorul va oferi celor prezenti autografe si pe alte doua carti ale sale, „Sint o baba comunista” si „Cum sa uiti o femeie”.

Dan Lungu s-a nascut in 1969 la Botosani. in prezent este conferentiar la Catedra de Sociologie a Universitatii „Al.I.Cuza” din Iasi. Cartile sale au fost traduse in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena, maghiara, bulgara, greaca si turca. Romanul de debut, „Raiul gainilor” (Editura Polirom, 2004, 2007, 2010), a fost timp de patru luni in topul vinzarilor Editurii franceze Jacqueline Chambon iar in 2007 i-a fost declat „Cartea lunii” in Germania. Cel de-al doilea roman, „Sint o baba comunista” (Editura Polirom, 2007, 2010), se afla in curs de adaptare cinematografica in regia lui Stere Gulea iar versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet. Din 1993 pina in 2010, Dan Lungu a fost distins cu numeroase premii literare. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Foto: Matei Bejenaru