Scriitorul Radu Aldulescu, in rezidenta la Tescani

Asociatia ArtistNe(s)t si Muzeul National “George Enescu”, Bucuresti, continua si in acest an proiectul de rezidente in domeniul literaturii, oferind unor scriitori români sau straini o bursa si un spatiu de creatie pentru a-si dezvolta, timp de o luna, un proiect literar, in cunoscutul domeniu de la Tescani (Bacau), unde au creat personalitati ale artei si culturii românesti.

In perioada 1 – 30 aprilie 2011, se va afla la Tescani, in prima rezidenta de literatura din acest an, realizata cu sprijinul financiar al contesei Anca Vidaeff, Radu Aldulescu, scriitor si scenarist de film, autor a sapte romane si a numeroase articole, aproximativ 1000, scrise in presa culturala si cotidiana.

Printre premiile obtinute pentru romanele sale se numara Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, pentru romanul “Sonata pentru acordeon” (1993), Premiul patronilor de edituri din România, pentru romanul “Amantul Colivaresei” (1994), Marele Premiu al Juriului la Festivalul Cinematografic de la Venetia, pentru scenariul filmului “Terminus Paradis” (1997), regizat de Lucian Pintilie, Premiul Radio România Cultural pentru proza, pe anul 2004, pentru romanul “Proorocii Ierusalimului”, Premiul Revistei Ateneu pentru roman, in anul 2006, Premiul Ion Creanga al Academiei Române, pe anul 2008, pentru romanul “Mirii nemuririi”.

Rezidenta de la Tescani este organizata de Gabriela Ilas, coordonator al programelor de rezidente, cu sprijinul scriitorului Florin Lazarescu.

Din 2006, Centrul de Cultura “Rosetti Tescanu – George Enescu”, de la Tescani, a fost transformat in Sectia “Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, subordonata Muzeului National “George Enescu” Bucuresti.

In luna mai 2011, Asociatia “ArtistNe(s)t – Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti din România va organiza, in colaborare cu Centrul de Cultura “George Apostu”, din Bacau, o rezidenta in domeniul dansului contemporan.

Programul de rezidente “ArtistNe(s)t” a fost fondat in 2006 de Gabriela Tudor si Programul Cultural Elvetian în România, în parteneriat cu patru institutii publice de cultura – Centrul Cultural Arcus, Centrul de Cultura “George Apostu” din Bacau, Centrul European de Cultura Sinaia si Muzeul National “George Enescu”, sectia “Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” Tescani, sub forma unui proiect de cooperare regionala finantat de Programul Cultural Elvetian in România.

Foto: fototeca literara un cristian

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular