La sfîrşitul acestei săptămîni, se va deschide la Muzeul de Artă Contemporană al Centrului de Cultură „George Apostu”, din Bacău, cea de-a XXII-a ediţie a Salonului de Primăvară al Artei Naive, expoziţie – concurs ce reuneşte anual creatori din diferite zone ale României.
Pentru ediţia 2013 au fost înscrise, declară organizatorii, aproximativ 100 de lucrări plastice semnate de pictori naivi din judeţele Caraş Severin, Timiş, Galaţi, Iaşi, Brăila, Argeş, Vâlcea, Constanţa, Teleorman, Bacău, şi din Bucureşti.
Juriul care va decide câştigătorii concursului din această primăvară este prezidat de criticul de artă Iulian Bucur iar din comisia de jurizare mai fac parte artiştii Daniela Gaftea, Olguţa Pâţu, Mariana Popa şi Ion Măric. Autorii celor mai bune lucrări înscrise vor fi premiaţi de organizatori, în cadrul vernisajului ce va avea loc sîmbătă, 23 martie, ora 18.00, la sediul Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu”, din str. Crângului, nr.18.
Alături de publicul obişnuit al evenimentului vor fi prezenţi la deschiderea Salonului şi participanţii la cea de-a doua întîlnire de lucru a proiectului european Grundtvig „Langages du végétal en Europe”, găzduită la sfîrşitul acestei săptămîni, în calitatea sa de partener, de Centrul de Cultură „George Apostu”.
Cei care vor lua parte la vernisaj vor putea admira, pe lîngă lucrări de artă naivă, şi o expoziţie de măşti şi costume populare, puse la dispoziţia organizatoriulor de meşterul Marian Lungu, din Sănduleni, sau de Ansamblului Folcloric „Busuiocul”, din Bacău, ce va oferi publicului prezent şi un program artistic tradiţional românesc.
Ediţia 2013 a Salonului de Primăvară al Artei naive este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău şi Centrul de Cultură „George Apostu”, cu sprijin oferit de Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Ansamblul Folcloric „Busuiocul”, Consiliul Local şi Primăria comunei Gioseni, judeţul Bacău.