Se deschide stagiunea folclorica estivala, la Slanic Moldova

1
849

Turistii care ajung in perioada 3 iulie – 4 septembrie 2010 in statiunea bacauana Slanic Moldova se vor putea bucura, in fiecare simbata, de spectacole sustinute in parcul central de grupuri folclorice, solisti vocali si instrumentisti, formatii de dansuri populare ale asezamintelor culturale din judetul Bacau. Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Bacau va organiza in acest interval, in parteneriat cu Primaria si Casa de Cultura din Slanic Moldova, cea de-a treia editie a Stagiunii Folclorice Estivale.

„Spectacolele vor fi sustinute de artisti care s-au remarcat la Festivalul Judetean de Folclor din 2009. Turistii pot admira originalitatea repertoriului, precum si costumele nationale specifice fiecarei zone etnofolclorice a judetului Bacau. Prima editie s-a bucurat de un deosebit succes in rindul turistilor”, a declarat Florin Zancescu, directorul CJCPCT Bacau.

Stagiunea va fi deschisa simbata, 3 iulie 2010, ora 16.00, de Grupul Folcloric „Fetele din Cucuieti”, al comunei Solont. In fiecare simbata, in parcul din statiune vor evolua, dupa un program stabilit de organizatori, formatii artistice din Palanca, Solont – Cucuieti, Gaiceana, Podu Turcului, Gioseni, Sascut, Sarata, Bacau.