Simpozion la Casa Memoriala “George Bacovia”

0
1168

Elevi, profesori si actori bacauani vor participa la Simpozionul “In memoriam George Bacovia, 54 de ani de la moartea sa”, organizat joi, 19 mai 2011, de la ora 11.00, la Casa memoriala din strada George Bacovia, nr. 13.

Prof.dr. Lavinia Baisan, de la Colegiul National “Stefan cel Mare”, va tine o prelegere cu tema “Bacovia in durata eterna”, conf.univ.dr. Ioan Danila, de la Universitatea “Vasile Alecsandri”, va vorbi participantilor la eveniment despre perceptia actuala a poetului, intr-un moment intitulat “Bacovia, azi”, dr. Dimitrie Ovidiu Boldur, de la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, din Bacau, va tine un discurs pe tema prezentei lui Gheorghe Vasiliu – Bacovia in documentele de arhiva iesene iar prof. Ioana Baitanu a anuntat o interventie denumita “Pas cu pas in casa lui bacovia”.

Simpozionul se va incheia cu un program artistic sustinut de elevi ai claselor a XI-a F si a X-a H de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacau si cu un recital de poezie, realizat de Eliza Noemi Judeu, Stefan Alexiu si Nina Ionescu, actori ai Teatrului Municipal “Bacovia”, din Bacau.

George Bacovia a incetat din viata pe 22 mai 1957.