Simpozionul International „Cucuteni 5000 Redivivus”, Bacau – Iasi – Chisinau 2011

Universitatea „Vasile Alecsandri” va acorda titlul de Doctor Honoris Causa academicianului Eugeniu Grebenicov

Academicieni, profesori universitari, istorici, oameni de stiinta si de litere, scriitori si artisti din România si Republica Moldova vor participa vineri, 9 septembrie, in Bacau, la cea de-aVI-a editie a Simpozionului International de Stiinte exacte si mai putin exacte „Cucuteni 5000 Redivivus”, un dialog cultural, stiintific si spiritual intre intelectualii de pe cele doua maluri ale Prutului.

Evenimentul este organizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau si Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu”, sub patronajul Consiliului Local si al Primariei Bacau.

„Ne-am gindit ca dupa podul de flori, care a fost dus de apa, fiind o actiune mai mult romantica decit pragmatica, trebuie ceva spiritual care sa reuneasca intelectualii de bun simt din Chisinau si România, in intilniri anuale. Un an ne vedem la ei, unul, la noi. Trebuia un pretext pentru a da substanta acestei idei si Lorin Cantemir, de la Iasi a venit cu propunerea de a sarbatori cultura Cucuteni, asa am ales tema pentru simpozion. Ideea de Cucuteni ii va uni pe intelectualii de pe cele doua maluri intr-o intilnire deschisa dialogului dintre stiinte exacte si mai putin exacte”, a declarat coordonatorul bacauan al evenimentului, prof.univ.dr.ing. Vasile Puiu, seful Catedrei Inginerie si Managementul sistemelor mecanice, din cadrul Facultatii de Inginerie a Universitatii Bacau.

Editia din acest an va fi deschisa de festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau matematicianului Eugeniu Grebenicov, membru de onoare al Academiei de Stiinte a Rusiei. Momentul va avea loc de la ora 11.00, la Universitatea „Vasile Alecsandri”, si va fi urmat, de la ora 15.30, de sesiunea de comunicari stiintifice, care va fi gazduita de Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”.

Dialogul România – Republica Moldova al actualei editii se va incheia la Centrul de Cultura si Arte „George Apostu”, unde, de la ora 19.00, vor sustine un program artistic elevi ai Colegiului National de Arta „George Apostu”, Bacau, si ai Liceului de Creativitate si Inventica „Promometeu – Prim”, din Chisinau, si Ansamblul Folcloric „Busuiocul”. Simbata, 10 septembrie, oaspetii evenimentului vor vizita Casele Memoriale „George Bacovia” si „Nicu Enea” si Expozitia „Cucuteni” a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”.

Editia 2011 a evenimentului are loc in Bacau si in Iasi, unde lucrarile simpozionului se desfasoara chiar joi, 8 septembrie, cind academicianul Eugeniu Grebenicov va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular