Sint fosforescenta :)

6
1006

Cel putin asa i-am parut criticului literar Alex Stefanescu, in tineretea mea, acum vreo patru ani si ceva, mai exact in octombrie 2006, cind i-am luat un interviu, la prima editie a Colocviilor Revistei „Ateneu”. Am aflat mai apoi, de la persoane cunoscute sau mai putin cunoscute din Bacau si din Bucuresti, ca citisera despre mine in „Jurnal secret”, carte pe care Alex Stefanescu a publicat-o un an mai tirziu, la Editura „Corint”.

Abia ieri, cind am gasit intimplator volumul, la „Oferte speciale”, in Libraria „Alexandria” din Bacau, am citit pasajul cu pricina:

5 octombrie. (…) particip la lansarea cartii mele (Istoria literaturii române contemporane) la Centrul de Cultura „George Apostu” (alaturi de acad. Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, care isi lanseaza volumul Secolul Bacovia). Carmen Mihalache imi inmineaza un premiu al revistei „Ateneu” (al carei redactor – sef este). Ciocnesc o cupa de sampanie cu ceilalti premiati. Imi vine sa dansez, uitind cat sunt de greoi. O ziarista tinara (Laura Huiban), atit de atragatoare, incit pare fosforescenta, imi ia un interviu. Nu regret deloc ca am muncit timp de zece ani la cartea mea”.

Interviul pe care i-l luasem in fosforescenta mea il puteti citi pe site-ul agonia.ro.


Revista „Ateneu”
ii acordase atunci un Premiu Special pentru „Istoria Literaturii Române Contemporane (1941 – 2000)” (Editura „Masina de scris”, 2005), un cartoi de 1170 de pagini, pe care doream sa-l am dar pretul la care se vindea mi se parea cam mare. O fi vazut poate ca ma uit cu jind la cartea asta, pentru ca mi-a facut surpriza si bucuria sa mi-o ofere cu autograf. Nu refuz niciodata o carte. Pentru acest dar ii multumesc.