Smaranda, vedeta vernisajului expozitiei lui Ion Mihalache

Artistul plastic Ion Mihalache a deschis vineri, la Galeriile “Frunzetti” din Bacau, o expozitie de pictura, dedicata fiicei sale Smaranda, care a implinit in ziua vernisajului noua ani.

Vedeta evenimentului a fost chiar Smarandita. Fiica artistului a cucerit publicul numeros prin replici si atitudine, determinindu-i pe mai multi participanti sa concluzioneze ca fetita este cea mai reusita „opera de arta” a lui Ion Mihalache.

Incercarea artistului Vasile Craita Mindra de a face o paralela intre „lovitura” data de pictorul Ion Mihalache cu aceasta expozitie si filmul “Hard Times”, cu lupte de strada, ce-i drept, a fost taxata de copila in virsta de noua ani cu replica: “Am venit aici sa vorbim despre pictura, nu despre filme”, pentru ca la final, dupa ce a ascultat cu atentie toate interventiile critice la adresa expozitiei, sa dea o noua replica rasplatita cu aplauze: Sint multi critici pe lume, dar putini artisti”.

Pictorul Ion Mihalache a marturisit ca seria de lucrari “Pentru Smaranda” se incadreaza intr-un studiu de culoare, care a insemnat si multe pinze “ratate”, pret platit pentru un final cautat.

“Expozitia asta o consider un studiu de culoare. E o dorinta mai veche de a colora. La inceput, foarte multe pinze au fost ratate, nu pot sa spun ca sint un abil in a folosi culoarea. Curiozitati fata de mine voi avea tot timpul. Acum e legata de culoare. La anul poate fi de peisaj. Am fost multumit, imediat ce am terminat de lucru, a fost o stare euforica, care mi-a trecut imediat. Aproape eram suparat ca vernisajul asta e acum, am vrut sa-l mai amin vreo trei saptamini. Mi s-a parut ca imi taia din elan, aveam chef sa lucrez. Am alergat mult dupa modul asta de exprimare si l-am gasit abia acum si mi-e ciuda ca a trebuit sa fac pauza”, a marturisit artistul Ion Mihalache la vernisaj.

Lucrarile expuse au fost plasate de colegul de breasla Vasile Craita Mindra si de criticul de arta Iulian Bucur in zona “abstractionismului de calitate si a expresionismului abstract” sau a “expresionismului liric”.

“Putine personale au anvergura si prestatia asta de calitate. Este un salt calitativ. (…) Luci Mihalache are si niste realizari cromatice spun monumentale pentru ca el este monumentalist de mare pretiozitate cromatica”, a spus artistul Vasile Craita Mindra.

Ion Mihalache a avut alaturi la vernisaj si prieteni din locurile natale, artisti si profesori veniti din Piatra Neamt, pentru a-l aniversa cum se (cuvin)e.

Sursa foto: Liviu MAFTEI (fotoreporter Ziarul de Bacau, Mediafax)

Similar Articles

Comments

 1. N-am limbajul unui critic de arta;am vazut expozitia cu o ora inainte de lansarea oficiala,nu mai era nimeni acolo,si egoista cum sunt,m-am bucurat singura de lumea de culori si de portretul „verde” de la intrare…Bucurie sa fie numele tau,Smaranda!

 2. Felicitari „Pasaroiului” pentru cele doua creatii, pentru baia de culoare si pentru virtuozitatea ductului liniar!

 3. Draga Lucian,
  Foarte frumoase emotii! Mi-au placut lucrarile mari, exotice in culoare si compozitie.
  BRAVOS !

  Draga Smaranda,
  Foarte frumoase comentarii!
  Si foarte frumoasa -TU INSATI !

 4. Intr/adevar o expozitie plina de lucrari puternice ca limbaj, expresie si rasuflare; am retinut si trait momentele pline de emotii superioare, am revazut
  copii frumosi si prieteni ai artei. Felicitari, putere de munca si trairi intense! Nelu Burlacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular