Spectacol băcăuan dedicat Zilei Naţionale a României

1
970

Ansamblul Folcloric “Busuiocul”, din Bacău, organizează vineri, 30 noiembrie, de la ora 15.00, pe scena Teatrului Municipal “Bacovia”, un spectacol de muzică, dans şi poezie, dedicat zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Alături de colectivul artistic al Ansamblului “Busuiocul”, format din dansatori, solişti vocali şi instrumentişti, vor mai participa la realizarea spectacolului actori ai Teatrului Municipal “Bacovia” şi Formaţia corală “Armonia”, a Colegiului Naţional de Artă “George Apostu”, din Bacău.

“Ziua de 1 Decembrie are profunde semnificaţii în inimile milioanelor de români, fiind totodată prilej de bucurii şi de reîntîlnire pentru toţi fiii acestei naţii. (…) Alba Iulia a fost, este şi va fi capitala de suflet a tuturor românilior, un oraş încărcat de istorie care a reprezentat de-a lungul timpului un simbol al luptei pentru unificare, pentru păstrarea libertăţii şi a identităţii neamului românesc. Prin acest spectacol încercăm să readucem, măcar pentru o zi, în sufletul românilor sentimentul unităţii naţionale”, a declarat Petre Vlase, director al Ansamblului Folcloric “Busuiocul”, al Consiliului Judeţean Bacău.

Intrarea la spectacol este LIBERĂ.