Spectacolul lui Mircea Titus Romanescu

0
696

Artistul plastic nemtean Mircea Titus Romanescu a deschis la finele saptaminii trecute, la galeria de arta a Centrului de Cultura „George Apostu” din Bacau, expozitia personala de pictura Spectacolul lumii, in care aduce in fata publicului peisaje, naturi statice, autoportrete, lucrari din diferite cicluri, realizate in perioada 2000 – 2010.

„Mircea Titus Romanescu este un om cu o formatie pe de o parte epica (este licentiat al Institutului Politehnic Bucuresti, n.red.), pe de alta are atitea disponibilitati catre artele frumoase incercind sa descopere si in proximitate dar si in fiinta lui o permanenta renastere. El este un artist cerebral, un om in care rationalitatea face casa buna cu inefabilul.

Este un constructor de imagini, in sensul in care si Picasso in perioada lui cubista a construit imaginile (…). Aici este un spectacol al culorii desavirsite. Titus Romanescu se intilneste cu el insusi in incercarea de a reconfigura lumea. Pentru mine expozitia aceasta este un spectacol”, a declarat la vernisaj criticul de arta Valentin Ciuca.


Mircea Titus Romanescu
a avut alaturi de el la deschidere expozitiei bacauane rude si prieteni din Birlad, Piatra Neamt si Bucuresti si pe profesoara sa, artista Elena Uta Chelaru.

„Incep sa-mi pun intrebarea daca pina la urma, totusi, o viata de om este suficienta pentru a-ti desavirsi opera. Daca nu exista familie care sa te sustina, un artist nu are un «spate» prea sigur”, a marturisit artistul la finalul evenimentului de la „George Apostu”.

Foto 1: „Autoportret” – MTR

Foto 2: Valentin Ciuca, Mariana Popa, Mircea Titus Romanescu (de la stinga, la dreapta)