Sufletul, ca un colon iritabil

Asa cum exista remedii pentru detoxifierea ficatului, a colonului sau pentru eliberarea sinusurilor si a urechilor infundate, de ce nu ne-am gindi ca si pentru suflet este necesara o curatire periodica de toxinele care ne impiedica sa percepem lumea in cel mai pur mod posibil?

Pentru mine aceasta forma de detoxifiere a sufletului este cel mai adesea intilnirea cu o forma de arta, cu onestitatea unui artist, acel fel de intilnire care sa aiba ca efect, chiar si temporar, curatirea de toxicul acumulat zilnic din interactiunea cu uritul din jur, fie ca sint prejudecatile, temerile cu care ne incarcam sau noxele urbane, toata acea poluare a emotiilor, care ne face incapabili de la un punct de a ne bucura de lucruri simple, de a comunica firesc, de a vedea si a intelege.

Spectacolul LAMUR (the most beautiful i can)”, din aceasta seara, al coregrafei Ana Catalina Gubandru, a avut un astfel de efect asupra mea. Pentru unii, impactul imediat poate fi suprinzator, chiar dur, pentru ca simturile se accentueaza si (te) percepi brusc asa cum esti.

Similar Articles

Comments

 1. Laura, chiar asa , „colon iritabil”, ti s-a parut ca suna bine ?
  Se trateaza sufletul ca un „colon” ?
  Hai , zau ca in cautare de „titluri”, ai cam dat cu MAMALIGA IN GEAM
  Mai bine, dupa cum ai scris , ar fi „ureche infundata”
  cu drag

 2. 🙂 Cristina, de cite ori sintem incapabili sa percem frumosul sau sa ne bucuram pt ca am acumulat in suflet dejectiile acestei lumi? Reactia ta e fireasca. Totusi, textul e pro-arta, ca remediu, nu pro-anatomie.

 3. Draga Laura, pro-arta sau nu , vorbeai de suflet, nu al lui Avram Iancu, sau da.
  Sigur , arta are si functii terapeutice, dar analogia cu o eventuala clisma ( tratament ideal in cazul colonului iritabil) ma face sa cred ca ai inversat putin directia fireasca de perceptie a frumosului , care , de regula, se face simtit , vazut, auzit, mirost, prin alte „porti”.
  Ca sa glumim, desigur,
  vorba lui UBU, pe care n-o reproduc,
  mai ales in traducerea lui Romulus Vulpescu
  tot cu drag

 4. Mai ales ca sufletul e de esenta divina iar colonul duce spre purgatoriu (probabil), parca e prea naspa! Cu cele bune Nelu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular