Sufletul, ca un colon iritabil

4
1007

Asa cum exista remedii pentru detoxifierea ficatului, a colonului sau pentru eliberarea sinusurilor si a urechilor infundate, de ce nu ne-am gindi ca si pentru suflet este necesara o curatire periodica de toxinele care ne impiedica sa percepem lumea in cel mai pur mod posibil?

Pentru mine aceasta forma de detoxifiere a sufletului este cel mai adesea intilnirea cu o forma de arta, cu onestitatea unui artist, acel fel de intilnire care sa aiba ca efect, chiar si temporar, curatirea de toxicul acumulat zilnic din interactiunea cu uritul din jur, fie ca sint prejudecatile, temerile cu care ne incarcam sau noxele urbane, toata acea poluare a emotiilor, care ne face incapabili de la un punct de a ne bucura de lucruri simple, de a comunica firesc, de a vedea si a intelege.

Spectacolul LAMUR (the most beautiful i can)”, din aceasta seara, al coregrafei Ana Catalina Gubandru, a avut un astfel de efect asupra mea. Pentru unii, impactul imediat poate fi suprinzator, chiar dur, pentru ca simturile se accentueaza si (te) percepi brusc asa cum esti.