Tabara Internationala de Pictura de la Tescani, 2010

4
727

Sase plasticieni din Austria, România si Suedia participa in perioada 1 – 20 august la editia 2010 a Taberei Internationale de Pictura de la Tescani, gazduita de Sectia „Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”.

Din motive financiare, numarul participantilor s-a injumatatit fata de anul trecut. Artistii selectati pentru actuala editie de organizatori, Muzeul National „George Enescu” si Muzeul de Arta din Bacau, sint Ilie Boca, Ion Grigorescu, Ioana Stanca, Razvan Boar, din România, Ewa Zasada (Poland/Austria) si Patrick Nilsson (Sweden).

Timp de trei saptamini, acestia vor lucra la Tescani, tratind in maniera personala tema „Dimensiuni variabile” propusa in 2010.

„Artistii sint invitati sa mediteze pe seama dimensiunilor variabile care contin deja solutia unor lucrari ce incearca sa se sustraga clasificarilor previzibile. Aceasta este o invitatie la libertatea de creatie, privita nu doar ca pe o explorare stilistica si tehnica, dar si ca o cercetare tematica. De aici concluzia ca formularile sint practic inepuizabile, odata cu recontextualizarea inevitabila pe care o impune artistul, dincolo de temerile unei istorii a artei confuzionate de propriile teorii si judecati de valore”, este precizat in proiectul coordonat de artistul Silvia Costin.

La finalul editiei 2010 va fi organizata, ca in fiecare an, o expozitie a lucrarilor realizate de artisti pe durata celor trei saptamini de creatie la Tescani.

Tabara face parte din seria programelor de rezidente artistice pe care Muzeul National „George Enescu” le deruleaza din anul 2007, pentru incurajarea creatiei contemporane in domeniul muzicii, literaturii si artelor plastice.