„Tango” (video)

1
971

Variantele in care majoritatea tinerilor din Bacau au ales sa-si sarbatoreasca iubirea anul acesta, de Valentine’s Day sau de Dragobete, au vizat foarte mult spatiul public. S-au casatorit pentru o zi in licee sau in mall, au petrecut in cluburi sau la restaurant, si au investit, dupa buget, in diverse cadouri. O alternativa la acest mod zgomotos de sarbatoare a fost spectacolul „Tango”, un dar pentru suflet oferit de Salonul de Piane, pe care l-au primit cu bucurie aproape 300 de bacauani, de la elevi de liceu, la pensionari, prezenti saptamina trecuta in sala „Ateneu” a Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacau.

Eliza Noemi Judeu si Bogdan Buzdugan, actori ai Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau, acompaniati la violoncel de tinerii instrumentisti Vanda Multhaler si Arnold Crisan, au recreat prin dans si poezie, in ritm de tango, emotia si magia iubirii, fie ea impartasita sau tainuita, vulcanica sau discreta.

Seara a continuat in acorduri de pian, cu un recital la lumina luminarilor oferit de Basel Toron, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau. Tinarul a interpretat piese din repertoriul pianistului Richard Clayderman, precum „Ballade pour Adeline”, dar a si surprins cu tema de filmul „Titanic” sau cu „Nothing Else Matters”, cunoscutul refren al trupei „Metallica”.

Evenimentul face parte din seria Concertelor „Pentru suflet”, cu intrare libera, initiate de Salonul de Piane, pentru a facilita accesul publicului la actul de cultura si a oferi tinerilor talentati sansa de a se face cunoscuti. Spectacolul „Tango” a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judetean al Elevilor si al Filarmonicii „Mihail Jora”, din Bacau.

La final, gazda evenimentului, Mioara Iacob, a dat o noua intilnire publicului pentru mijlocul lunii martie, cind concertul va fi dedicat sarbatorilor primaverii.