Teatrul „Bacovia” deschide stagiunea 2010 – 2011 cu o premiera din 2008

Duminica, 19 septembrie, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau isi va deschide stagiunea 2010 – 2011. Primul spectacol propus publicului in aceasta noua stagiune este o premiera din iunie 2008, „Amalia respira adinc”, de Alina Nelega, in interpretarea actritei Daniela Vranceanu si regia Firutei Apetrei.

Spectatorii vor avea astfel ocazia sa revada, de la ora 19.00, un recital bacauan care a obtinut, in editia 2008 a Festivalului International de Teatru „Gala Star”, din Bacau, Premiul pentru cel mai bun one woman show, oferit de un juriu format din Florica Ichim, Carmen Mihalache, Andreea Dumitru, Stefan Oprea si Mircea Morariu.

Productia bacauana „Amalia respira adinc” a fost selectionata in cadrul editiei a XVI-a a Festivalului de Teatru Scurt Oradea, care se va desfasura in perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2010.

Firuta Apetrei, regizoarea spectacolului:
„Amalia este femeia puternica, care nu-si mai apartine si care-si accepta «plecarea DINCOLO» cu seninatate, bucurie chiar; ca si cum ar fi singura alegere buna a vietii”.

Din cite imi amintesc eu „Amalia…” nu era un recital scurt, dar poate au propus un fragment. Voi afla.

Update joi, 16 septembrie 2010, ora 13.15:

Adrian Gazdaru, director al Teatrului Municipal „Bacovia”:

„Stagiunea 2010 – 2011 se va deschide oficial la inceputul lunii octombrie cu premiera «Napoleon era fata», o adaptare de Sica Alexandrescu dupa o farsa americana, pusa in scena de regizorul Andrei Mihalache. Este o comedie. La vremurile care sint nu-ti mai vine nimeni la drame psihologice. Incercam sa facem in asa fel incit sa nu mai simtim aceste reduceri salariale de 25 la suta”.

Sursa foto: Teatrul Municipal „Bacovia”

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular