Teatrul „Bacovia” incepe stagiunea fara proiecte concrete

In stagiunea 2010 – 2011, Teatrul „Municipal „Bacovia” din Bacau va trai „de pe o premiera pe alta”. Conducerea institutiei spune ca din cauza incertitudinilor financiare nu a putut realiza un proiect clar de repertoriu.

„Pe 2011 am vrea sa aducem un regizor important sa mai scoatem un alt spectacol de festival. Am discutat de principiu cu Alexandru Dabija. Din pacate, repertoriul Teatrului depinde de situatia financiara, de veniturile proprii ale institutiei. Nu mai putem impune texte. Urmarim regizorul, care ne propune mai multe variante de piese si alegem si in functie de ce este benefic pentru colectiv. Asa am facut in cazul colaborarilor cu Alexander Hausvater si Gelu Badea„, a declarat Adrian Gazdaru, director al Teatrului Municipal „Bacovia”.

„Napoleon era fata”, la inceput de octombrie

Singura certitudine din actuala stagiune este premiera „Napoleon era fata”, o adaptare de Sica Alexandrescu, dupa o farsa americana, care va fi pusa in scena de regizorul satmarean Andrei Mihalache.

„Cind lucram la Braila am vazut piesa montata acolo si mi-a placut, e o comedie foarte buna. Speram sa fie gata pina pe 3 octombrie. Premiera asta o scoatem pe veniturile proprii realizate in stagiunea trecuta. De regula, lunile octombrie si noiembrie sint benefice pentru incasari. Asteptam sa vedem ce venituri proprii realizam si in functie de bani ne orientam catre un regizor. Vrem sa incepem anul 2011 cu o premiera”, a mai spus directorul Adrian Gazdaru.

Din distributia spectacolului „Napoleon era fata” fac parte actorii bacauani Cristian Todica, Bogdan Buzdugan, Nina Ionescu, Alina Simionescu, Firuta Apetrei, Anca Bucsa, Stefan Alexiu si Stefan Ionescu.

E cel putin dezolant sau aventuros daca vrei sa fii optimist sa incepi anul teatral fara un program coerent dar, daca nu au noroc in calitate de manageri, macar proiectele artistice personale ale celor doi directori sint „infloritoare”. Dar despre asta altadata.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular