Teatrul din Bacău invită elevii la casting

0
560

Aţi visat măcar o dată, cu ochii deschişi, să vă aflaţi în pielea unui actor profesionist, să stăpîniţi scena şi să cuceriţi publicul? Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău şi regizorul Horia Suru vă oferă şansa să vă transformaţi visul în realitate.

Instituţia de cultură din Bacău organizează sîmbătă, 10 martie 2012, casting pentru spectacolul „We ARe CAMeRA„, în regia lui Horia Suru, actor şi regizor independent, adept al convingerii că viitorul teatrului stă în forţa tinerilor de a schimba ceva în mentalul colectiv.

Castingul, subliniază organizatorii, se adresează elevilor de liceu şi constă, în primă fază, în prezentarea unui text, învăţat pe de rost, la liberă alegere, într-un interval de 5 minute. Pentru cea de-a doua parte, candidaţii vor primi un scurt fragment pe care îl vor avea de învăţat pînă în ziua probei.

„We ARe CAMeRA” se vrea o producţie cu tineri şi actori profesionişti, pe aceeaşi scenă, scopul fiind creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţa teatrală, intensificarea legăturii dintre cultură şi instituţiile de învăţămînt, o posibilă consiliere din punct de vedere profesional în vederea alegerii unei cariere în domeniul teatral dar şi sporirea ofertei de activităţi pentru petrecerea timpului liber.

Subiectul tratat de spectacol vizează gradul de autocunoaştere al tinerilor şi o mai bună relaţionare a lor în societate. Se urmăreşte de asemenea informarea şi sensibilizarea acestora cu privire la importanţa familiei ca factor educaţional.

„Cred în publicul tînăr, în deschiderea lui mult mai mare faţă de cei care se indignează cînd văd un umăr dezgolit sau un cuvînt mai «dur»”, declară tînărul regizor.

Horia Suru intenţionează să continue un model de succes realizat la Teatrul „Maria Filotti”, din Brăila, în octombrie 2011, cu spectacolul „Domnului profesor cu dragoste”.

Pentru înscrierile la casting, elevii sînt rugaţi să completeze, pînă pe data de 8 martie, formularul afişat pe site-ul teatrului. În urma înregistrării, elevii vor primi un e-mail de confirmare cu ora la care vor fi programaţi.

Alte detalii puteţi obţine de la Alexandra Irina Laiu, membră a echipei de PR al Teatrului băcăuan, sunînd la numărul de telefon 0735/521591.