Teatrul din Bacău invită la cea de-a treia premieră din actuala stagiune: „Angajare de clovn”

2
788

Regizorul băcăuan Gheorghe Balint a reluat în această toamnă colaborarea cu Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău pentru a pune în scenă spectacolul „Angajare de clovn”, după Matei Vişniec, a cărui premieră va avea loc sîmbătă, 6 octombrie, şi duminică, 7 octombrie, ora 19.00.

Aceasta este cea de-a treia premieră pe care Teatrul băcăuan o propune publicului în stagiunea 2012 – 2013, după ce în zilele de 23 şi 30 septembrie, Bacăul a văzut pe scena sa de teatru „Procesul”, de Franz Kafka, în regia lui Geirun Ţino, şi, respectiv, „Aurora Română”, după I.L. Caragiale, în regia lui Dumitru Lazăr Fulga.

Gheorghe Balint, regizorul şi scenograful premierei „Angajare de clovn”, este directorul Companiei „Buzunarul cu teatru” şi coordonator al Trupei de Teatru „Prospero”, de la Palatul Copiilor din Bacău. Ultimul său spectacol realizat în colaborare cu Secţia Dramă a Teatrul Municipal „Bacovia” a fost „Logodnicul din ciorap”, de Viorel Savin, care a avut premiera în stagiunea 2007 – 2008.

Din distribuţia spectacolului „Angajare de clovn” fac parte actriţele Eliza Noemi Judeu (Peppino), Nina Ionescu (Nicollo) şi Adelaida Perjoiu (Filippo).

Regia tehnică este semnată de Nicu Paşcu.

Foto&grafică: Viorel Cojan.