Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacau si-a incheiat stagiunea

0
1011

Stagiunea 2010 – 2011 a Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacau se incheie oficial la 1 iulie, insa in aceasta duminica nu a mai fost programata nicio reprezentatie pe scena bacauana.

Desi saptamina trecuta institutia de cultura anunta ca ultimul spectacol al sectiei de Animatie va fi duminica, 26 iunie, s-a renuntat la aceasta idee, dupa ce pe 19 iunie actorii papusari au jucat in fata unui public extrem de restrins, vremea frumoasa oferind bacauanilor posibilitati noi de petrecere a timpului liber.

Cele doua sectii ale Teatrului Municipal “Bacovia” au oferit publicului in stagiunea care se incheie mai putine premiere decit in anii trecuti. Sectia Drama a pus in scena “Napoleon era fata”, de Sica Alexandrescu, in regia lui Andrei Mihalache, “Cerere in casatorie”, de A.P.Cehov, in regia lui Muriel Manea, si “O scrisoare pierduta”, de I.L.Caragiale, in regia lui Dumitru Lazar Fulga, iar Sectia de Animatie, “Aventurile unei vrajitoare”, de Otfried Preussler, in regia lui Valentin Dobrescu, si “Povestea prostiei”, o adaptare a regizorului Bogdan Ulmu, dupa “Prostia omeneasca”, de Ion Creanga.

“De regula aveam patru – cinci premiere la Drama, dar anul asta a fost vorba de mai putini bani. Din punctul meu de vedere a fost o stagiune foarte grea, dar frumoasa, cu un decurs normal, cu premiere, o noua editie reusita a Galei «Star», cu evenimente dedicate oamenilor de teatru si cu noi colaborari incheiate cu ONG-urile”, a declarat Adrian Gazdaru, director al Teatrului Municipal “Bacovia”, la incheierea stagiunii 2010 – 2011.

Actorii revin la munca pe 29 august, pentru repetitiile la doua premiere, “Domnisoara Iulia”, August Strindberg, in regia lui Dumitru Lazar Fulga, si “Paznici de noapte”, de Stratis Karras, in regia lui Adrian Gazdaru.

Urmatoarea intilnire cu publicul va fi in toamna. Stagiunea 2011 – 2012 a Teatrului bacauan se va deschide pe 25 septembrie, cu premiera “Domnisoara Iulia”.