Terapie in grup

6
695

De la locul meu ii puteam vedea aproape pe toti, din spate. Zeci de capete, drepte, nemiscate sau indreptate abia perceptibil inspre umarul sting sau inspre cel drept, ca si cum centrul de greutate al sufletului s-ar fi aflat undeva in urechea interna.

Si atunci mi-a venit in minte ca ma aflam la un fel de terapie in grup, prin muzica. Nu eram la concertul simfonic de joia de la Filarmonica bacauana, eram la terapia de joi, un soi de acupunctura dar pentru spirit. Sunetele, ace care actionau fiecare asupra unui centru spiritual din fiecare, poate asupra celui nevralgic.

Astazi, 12 noiembrie, de la ora 18.30 la pupitrul orchestrei simfonice bacauane va fi maestrul dirijor Ovidiu Balan. In programul serii sint anuntate fragmente din Concertul pentru fagot si orchestra (Vasile Timis), Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra in Sol Major (L.V.Beethoven), „Harold in Italia” op. 16 (H. Berlioz) si Irina Cleopatra Puscalau (solo viola). Alaturi de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” vor interpreta solistii Ilinca Dumitrescu (pian) si Vasile Macovei (fagot).

Daca nu ati incercat „terapia de joi”, merita sa incercati. Biletul este 11 lei. Azi eu nu voi merge la „terapia de grup” de la Filarmonica pentru ca voi fi aici. Dar joia viitoare ne vedem acolo. 🙂