Toxic

4
1225

toxic.jpgIn Comanesti (Bacau), in miez de noapte, un om (?) a injunghiat mortal un om. In Iasi un copil de 13 ani si-a omorit mama cu lovituri de ciocan, in cap. Un consul a fost filmat in timp ce intretinea relatii sexuale extraconjugale cu o tinara si faptul consumat poate fi vizionat pe internet. Un calugar de la o manastire este acuzat ca a avut relatii intime cu un barbat. Scriitorul bacauan Gelu Magureanu a murit. Se moare tot mai mult. Ieri am aflat, nu cu prea mare surprindere, prin acele mecanisme ale vietii care fac in final ca adevarul sa iasa la iveala, ca o persoana dintr-un cerc de cunoscuti este parsiva desi poarta in timpul zilei masca de amic. Pe un site bacauan, fosti colegi de redactie se jignesc sub anonimat.

Sint citeva imagini din ultimele zile din lumea in care traim.

Am depasit sentimentul de revolta fata de toate aceste lucruri care se intimpla in ciuda firescului, am dat in senzatia fizica, aproape, ca aerul acestei lumi a devenit irespirabil si ca trebuie sa pretuim bulele de oxigen pe care ni le ofera totusi viata.

Imi umplu plaminii cu aerul curat al timpului petrecut impreuna cu familia mea, acasa, in curte, sau la o manastire nepingarita inca, sau cu prietenii mei, in mijlocul naturii, pe coclauri sau la pescuit. Refuz macar la sfirsit de saptamina aerul toxic al oamenilor uriti si al lucrurilor urite cu care trebuie sa ne confruntam in rutina zilnica si respir adinc aerul curat al lucrurilor care imi plac: o carte, un film, o idee buna de memorat dintr-o conversatie cu un om care are ce spune, o clipa de liniste.

Scriu tot mai putin pe blog, tocmai pentru ca traim niste vremuri cind simt ca energia lucrurilor frumoase care mi se intimpla trebuie economisita. Scriind, ma descotorosesc parca de ele.

Si ma feresc cit/cind pot de mizeria emisa de televiziuni, fie ca e divertisment desantat sau talk show politic gretos, ocolesc ziarele catastrofiste.

Imi apar astfel dreptul la lumina, la frumusete.

Voi? Ce metode de supravietuire aveti voi in aceasta lume care devine tot mai toxica pentru suflet?