„Travel Diaries – first stop: Bacau, Romania”

Cum vede un artist italian Bacaul cultural, in special, si cum poate fi aceasta viziune artistica transpusa in dans? Cei care sint curiosi sa afle raspunsul sint asteptati vineri, 18 iunie, de la ora 18.00, la Centrul de Cultura si Arte „George Apostu”, pentru a viziona o prezentare informala a proiectului „Travel Diaries – first stop: Bacau, România”, care marcheaza finalul rezidentei coregrafului, interpretului si muzicianului Gianfranco Celestino (foto), din Luxemburg.

La realizarea acestui proiect a lucrat, in prima parte a rezidentei din Bacau, si Rajivan Ayyappan, compozitor, muzician si artist vizual originar din India. Artistul italian va colabora, in spectacolul oferit in aceasta seara publicului bacauan, cu interpreta Alessandra Coppola.


“Travel Diaries”
va fi un colaj de impresii de calatorie transpuse scenic prin intermediul dansului, al imaginii si inregistrarilor sonore. Proiectul demarat in Bacau se va derula pe parcursul mai multor rezidente din tari europene si se va finaliza cu un spectacol care va avea premiera in luna mai 2011 la Luxemburg.

Rezidenta bacauana a artistilor Gianfranco Celestino si Rajivan Ayyappan, prima din acest an de la Centrul de Cultura si Arte „George Apostu”, a avut loc in cadrul proiectului ArtistNe(s)t „Rezidenta, dans contemporan”, derulat in parteneriat cu Centre de Creation Choregraphique „Trois C-L”, din Luxemburg, in perioada 2009 – 2011.

Conform protocolului dintre cele doua institutii, Centrul de Cultura si Arte „George Apostu” din Bacau a desemnat, in urma unui concurs national, cistigatorul unei rezidente pe dans contemporan, in luna iulie, la Centre de création chorégraphique „Trois C-L” Luxemburg. Proiectul selectionat, „Back to zero/question my body”, apartine coregrafei românce Carmen Gianina Cotofana, care va fi prezentata si ea in vineri seara publicului bacauan. Rezidenta sa in Luxemburg este sustinuta financiar de Centrul de Cultura „George Apostu”, Asociatia „ArtistNe(s)t” si Centrul National al Dansului Bucuresti.

„Va asteptam la evenimentul din vineri seara sa ne bucuram impreuna de roadele unei noi rezidente artistice, pentru realizarea careia aducem sincere multumiri deopotriva artistilor rezidenti si reprezentantilor scenei culturale bacauane, in special doamnei director Gabriela Muraru si colectivului Bibliotecii Judetene «Costache Sturdza”, si domnului director Petre Vlase si intregului colectiv artistic al Ansamblului «Busuiocul»„, a declarat Maria Ignat, coordonatorea programului „ArtistNe(s)t” in cadrulCentrului.

Consultant artistic al programului de rezidenta este coregraful român Cosmin Manolescu, director executiv al Asociatiei „ArtistNe(s)t„.

Centrul de Cultura „George Apostu” dedica acest an din programul de rezidenta aniversarii a 20 de ani de existenta a institutiei si memoriei managerului cultural Gabriela Tudor, directoarea Fundatiei „Pro Helvetia” si initiatoarea programului de rezidente artistice ArtistNe(s)t”.

Gianfranco Celestino a studiat pianul clasic la Conservatorul „G.Verdi” din Torino, dansul contemporan la Folkwang Hochschule in Essen si la Venetia in cadrul « Accademia Isola Danza », condusa de Carolyn Carlson. A colaborat cu diferite companii de dans Les Ballets C. de la B. (Belgi), Unit.Control (Luxemburg), ARAZZO Tanztheater (Germania).

Din 2002 creaza diferite spectacole si piese coregrafice dintre care „Solo con Piano” a fost prezentata si la Sibiu in cadrul Festivalului de Teatru (2009).

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular