UAP Bacau cere scuze publicului

In cursul acestei zile am primit un comunicat oficial prin care UAP Bacau cere scuze publicului pentru incidentul de vineri. Consiliul de conducere al gruparii artistilor profesionisti din Bacau anunta ca va lua masuri disciplinare impotriva artistilor Gheorghe Zarnescu si Mihai Chiuaru care au provocat acest incident. Masurile, au precizat membri ai Consiliului, pot ajunge pina la excluderea din Filiala. Acestea vor fi supuse insa dezbaterii intr-o apropiata Adunare Generala.

Comunicat de presa

Consiliul de Conducere al Filialei Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din Romania isi cere scuze publicului bacauan pentru incidentul neplacut, provocat de cei doi membri U.A.P. Chioaru Mihai si Gheorghe Zarnescu, la vernisajul Expozitiei B’20, din data de 12.02.2010, de la Galeriile Frunzetti, mentionand ca este pentru prima data in istoria filialei cand au loc astfel de evenimente neplacute.
Acuzatiile aduse filialei noastre si conducerii ei sunt nefondate, tendentioase si denigratoare.
Filiala U.A.P. Bacau este o organizatie profesionala, nonprofit si de utilitate publica si ca urmare toate documentele referitoare la activitatea economico-financiara a acesteia sunt publice.
Consiliul de Conducere al Filialei U.A.P. Bacau va lua masurile disciplinare in consecinta, conform prevederilor Statutului U.A.P. din Romania.
Asteptam in continuare publicul bacauan sa fie alaturi de noi la toate manifestarile culturale organizate de filiala.
Va multumim.

Consiliul de Conducere al Filialei,
ILIE BOCA
DIONIS PUSCUTA
CRISTINA CIOBANU
VASILE CRAITA – MANDRA
ION VASAI
IOAN BURLACU

Artistul Gheorghe Zarnescu a avut deja amabilitatea sa-mi ofere un raspuns referitor la reactia oficiala a UAP Bacau. Redau cu fidelitate declaratia trimisa pe e-mail. Voi solicita in cursul zilei de miine un raspuns si din partea artistului Mihai Chiuaru.

„Sunt deacord sa se i-a masuri, dar sa se i-a impotriva celor care au incalcat statutul filialei Uap Bacau.Adica timp de patru ani nu au facut nicio Adunare Generala cum scrie in statut, si au marit indemnizatia de conducere a presedintelui si a personalului.Amenintarile conducerii imi aduc foarte bine aminte de vremurile trecute cind conducerea taia si spinzura . Nu ma sperie amenintarile lor si sunt gata oricind sa mergem la tribunal. Publicul bacauan trebuie sa stie ca afara este vopsit gardul si inauntru…Sunt foarte duri si curajosi cin ei sunt in culpa si trebuie sa se apere.Astept colegii mei, membri ai filialei sa certifice sau sa infirme cele spuse de conducerea filialei.V-am pus la dispozitie statutul filialei si va puteti singua lamuri de acuzatiile aduse” (Gheorghe Zarnescu)

Artistul Gheorghe Zarnescu a trimis, prin e-mail, comunicatul UAP Bacau unui grup restrins de artisti bacauani.

UPDATE 17 februarie 2010, ora 13.15:

Artistul Mihai Chiuaru:

„Eu sint stupefiat de acest tip de comunicat. Mi-aduce aminte de anunturile de dinainte de ’89, cind lucrurile functionau exact ca acum. Este un principiu stalinist, mi se pare o aberatie. Acolo sint o multime de nereguli, starea atelierelor e deplorabila. Problema e ca, daca se respecta un Statut, un proiect cultural, nu se ajungea aici. Foarte multi artisti au dorit Adunare Generala si nu s-a facut”.

Similar Articles

Comments

 1. Am comunicat, prin e-mail si presedintelui UAP din Romania si multor artisti importanti din aceasta tara.Faptul ca vor sa ma excluda din filiala e treaba lor.Eu sunt membru al UAP din Romania.Atelierul si sala de expozitie sunt unitati patrimoniale ale UAP din Romania.Am dreptul sa fac parte din orice filiala din tara , inclusiv sa ne construim o organizatie paralela cu filiala Bacau.Voi fi chiar bucuros sa fac parte dintr-o organizatie unde sunt respectate drepturile artistului consfintite de statut si unde colegii isi dau numele adevarat cind au ceva de spus.

 2. Oricât ar părea de maliţios, sugerez cu tot respectul cuvenit artistului şi profesorului George Zarnescu, să citească atent când redactează un comunicat de presă sau să consulte « Gramatica Academiei » fie un « Dictionar ortografic ».Statutul de om de cultură nu e compatibil cu cel de agramat.

 3. Multumesc f. mult pt atentionare.Credeam ca este un blog numai pentru cei care scriu mizerii si nu am dat prea multa importanta exprimarii.Dar aveti mare dreptate , un om de cultura trebuie sa fie atent cind se exprima.

 4. @ Dl. Zarnescu, nu va faceti griji, pentru textul din ziar v-am fost eu corector, acolo declaratia a aparut fara greseli repetate de gramatica. Scrieti cum vreti si cum stiti, ca de acum vi le corectez eu pe toate. Faza e ca acelasi mesaj cu greseli l-ati trimis si la un numar de artisti prieteni si la UAPR. Daca si acolo tot de mizerie este vorba, numai dumneavoastra puteti sti, dar judecind dupa logica raspunsului dumneavoastra concluzionez ca da, desi, marturisesc, eu aveam o cu totul alta impresie pina acum.

 5. Multumesc f. mult pentru amabilitate. Scriu destul de rar, nu sunt atent la greseli si nu ma intorc sa corectez…Dar in cazul in care ar trebui sa va exprimati prin desen sau volum si ati avea scapari si eu as fi la fel de intelegator si as avea grija ca totul sa iasa ok.
  Ma gindisem ca nu sunt niste oameni asa pretentiosi devreme ce scriu asa niste mizerii. Am gindit gresit.Titratii cu masca ce arunca mizerii pe blogul dumneavoastra sunt ditamai oameni de cultura. In cazul artistilor, prieteni de la UAPR
  stiu dumnealor mai bine decit bacauanii cu cine au de-a face si ce arta fac.

 6. Mi-ar fi placut sa am un profesor de desen ca dumneavoastra, nu pentru ce as fi putut eu face cu aceste lectii, pentru ca nu am niciun talent in aceasta directie, ci pentru dialogul cu un artist foarte pasionat si dedicat artei sale. Pacat ca apar astfel de conflicte intre artisti, care, uniti, ar putea face lucruri frumoase pentru Bacau. Cu acelasi respect.

 7. Apreciez amabilitatea de-ai corecta greselile, draga „Fara Filtru”, dar as fi curios sa vad intreaga personalitate a unui artist sculptor in autentica ei desfasurare , mai ales ca banuiesc ca are toate gradele profesionale absolvite cu nota maxima si ca pentru a le explica elevilor cum sa se exprime „prin desen sau volum” e necesar sa vorbeasca limba romana CORECT.
  Se gandise dumnealui ca noi, simpli cititori, nu suntem chiar asa de pretentiosi?
  Suntem stimate domn pretentiosi in ce priveste „Modelul”pe care un dascal trebuie sa-l ofere elevilor sai in secolul XXI.
  Va marturisesc ca intamplator am urmarit o parte a interviului dumneavoastra si al colegului la 1tv …………………………JALNIC.
  Sau si acolo ca si pe acest blog nu merita sa va exprimati corect?!

 8. @ alt spectator

  Cred ca dl Zarnescu a inteles ideea. N-as vrea sa se transforme povestea asta in altceva,toti mai gresim uneori, din diverse motive. Important este sa stim sa invatam din asta. Multumesc. E de respectat ca, spre deosebire de alti artisti care au comentat pe acest blog, dlui este dintre cei putini care si-au asumat identitatea.

 9. Stimate circotas ALT SPECTATOR. Am sa te cam dezamagesc cu gradele. Pentru acestea trebuie sa aloci tot timpul verii, cel putin.Este timpul meu ideal pentru lucru , e timpul simpozioanelor de sculptura, nu am putut renunta la acestea .Mi-ar fi prins bine gradele, aveam si eu un salariu mai acatarii acum insa ma multumesc cu ce este.In privinta instruirii, sunt sigur ca elevii mei nu imi numara virgulele si ghilimelele , ei retin ideile.
  Poate ca interviul a fost jalnic dar de ce nu ai trecut pe un canal mai placut auzului dumitale.Sunt destule programe pe ACASA, TARAF, etc.Nu te uita la interviuri cu artisti.Mergi la expozitii sau la concerte sau la teatru .

 10. Si eu cred ca a inteles, dar a inceput sa-i placa acest dialog pe un blog unde credea ca sunt postate numai "mizerii".

  Observ atitudinea "ofensiva"pe care o are, crezand ca noi, publicul , needucati artistic , urmarim doar ACASA si TARAF."mai placute auzului".
  Am specificat clar ca am urmarit doar o parte a interviului si acum va marturisesc ca a fost intamplator.
  Daca nu va intereseaza deloc acest aspect al exprimarii dumneavoastra, incercati sa va abtineti si sa va comunicati "ideile”EXCLUSIV prin arta.
  Va voi urmari cu placere.
  De altfel "Domnule Zarnescu" , eu nu mi-am permis sa va tutuiesc.
  Cred ca ar trebui sa procedati in aceeasi maniera.

  Nu doresc sa port mai departe acest dialog cu dumneavoastra .

 11. Daca nu doreati pentru ce ati continuat? Cind se pune punct nu se mai incepe altceva. Insa dumneavoastra ati gasit un prilej pentru a ma pune in dificultate. Si vrind nevrind ii marim retingul blogului ca se uita lumea la noi „care suntem mai destepti”. Domnul meu (sau doamna ), nu mai privi numai prin catare, mai priveste si pe alaturi. Lumea e frumoasa si diversa. Iti doresc o duminica placuta in continuare !

 12. Domnule Zarnescu,

  Daca erai ascuns pe undeva pe la tara, poate limba romana nu conta si puteai sa creezi in voie.
  Dar, atata timp cat esti si profesor si te exprimi in public ar trebui sa stii ca te faci de ras in fata tuturor, inclusiv a elevilor.Poate ar trebui sa creezi mai putin vara si sa aprofundezi un curs de limba romana.
  O duminica placuta si tie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular