UAP Bacau cere scuze publicului

13
859

In cursul acestei zile am primit un comunicat oficial prin care UAP Bacau cere scuze publicului pentru incidentul de vineri. Consiliul de conducere al gruparii artistilor profesionisti din Bacau anunta ca va lua masuri disciplinare impotriva artistilor Gheorghe Zarnescu si Mihai Chiuaru care au provocat acest incident. Masurile, au precizat membri ai Consiliului, pot ajunge pina la excluderea din Filiala. Acestea vor fi supuse insa dezbaterii intr-o apropiata Adunare Generala.

Comunicat de presa

Consiliul de Conducere al Filialei Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din Romania isi cere scuze publicului bacauan pentru incidentul neplacut, provocat de cei doi membri U.A.P. Chioaru Mihai si Gheorghe Zarnescu, la vernisajul Expozitiei B’20, din data de 12.02.2010, de la Galeriile Frunzetti, mentionand ca este pentru prima data in istoria filialei cand au loc astfel de evenimente neplacute.
Acuzatiile aduse filialei noastre si conducerii ei sunt nefondate, tendentioase si denigratoare.
Filiala U.A.P. Bacau este o organizatie profesionala, nonprofit si de utilitate publica si ca urmare toate documentele referitoare la activitatea economico-financiara a acesteia sunt publice.
Consiliul de Conducere al Filialei U.A.P. Bacau va lua masurile disciplinare in consecinta, conform prevederilor Statutului U.A.P. din Romania.
Asteptam in continuare publicul bacauan sa fie alaturi de noi la toate manifestarile culturale organizate de filiala.
Va multumim.

Consiliul de Conducere al Filialei,
ILIE BOCA
DIONIS PUSCUTA
CRISTINA CIOBANU
VASILE CRAITA – MANDRA
ION VASAI
IOAN BURLACU

Artistul Gheorghe Zarnescu a avut deja amabilitatea sa-mi ofere un raspuns referitor la reactia oficiala a UAP Bacau. Redau cu fidelitate declaratia trimisa pe e-mail. Voi solicita in cursul zilei de miine un raspuns si din partea artistului Mihai Chiuaru.

„Sunt deacord sa se i-a masuri, dar sa se i-a impotriva celor care au incalcat statutul filialei Uap Bacau.Adica timp de patru ani nu au facut nicio Adunare Generala cum scrie in statut, si au marit indemnizatia de conducere a presedintelui si a personalului.Amenintarile conducerii imi aduc foarte bine aminte de vremurile trecute cind conducerea taia si spinzura . Nu ma sperie amenintarile lor si sunt gata oricind sa mergem la tribunal. Publicul bacauan trebuie sa stie ca afara este vopsit gardul si inauntru…Sunt foarte duri si curajosi cin ei sunt in culpa si trebuie sa se apere.Astept colegii mei, membri ai filialei sa certifice sau sa infirme cele spuse de conducerea filialei.V-am pus la dispozitie statutul filialei si va puteti singua lamuri de acuzatiile aduse” (Gheorghe Zarnescu)

Artistul Gheorghe Zarnescu a trimis, prin e-mail, comunicatul UAP Bacau unui grup restrins de artisti bacauani.

UPDATE 17 februarie 2010, ora 13.15:

Artistul Mihai Chiuaru:

„Eu sint stupefiat de acest tip de comunicat. Mi-aduce aminte de anunturile de dinainte de ’89, cind lucrurile functionau exact ca acum. Este un principiu stalinist, mi se pare o aberatie. Acolo sint o multime de nereguli, starea atelierelor e deplorabila. Problema e ca, daca se respecta un Statut, un proiect cultural, nu se ajungea aici. Foarte multi artisti au dorit Adunare Generala si nu s-a facut”.