Ultimul concert al violonistului Dan Claudiu Vornicelu

Lumea muzicala din Bacau a mutit la aflarea vestii ca Dan Claudiu Vornicelu, violonistul bacauan asemanat pentru talentul sau cu George Enescu, s-a sinucis. Tinarul muzician in virsta de 37 de ani s-a aruncat luni seara de la balconul apartamentului sau, aflat la etajul opt al unui bloc din Bucuresti. Unii spun ca a facut acest gest din cauze sentimentale, altii, ca suferea de probleme psihice.

Dan Claudiu Vornicelu a inceput studiul vioarii la patru ani, cu profesorul bacauan Alexandru Rugina, iar la sase ani a debutat in concert cintind cu orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau, sub bagheta maestrului Ovidiu Balan. Cea mai recenta prezenta a sa pe scena bacauana a fost in 26 noiembrie 2009, cind a interpretat Concertul pentru vioara si orchestra al lui Paul Constantinescu, sub conducerea dirijorului Valentin Doni.

Inregistrarea urmatoare, pusa la dispozitie de Filarmonica „Mihail Jora”, este chiar de la acest ultim concert in Bacau.

In toamna acestui an urma sa revina in Bacau pentru a interpreta, cu maestrul Ovidiu Balan la pupitrul orchestrei simfonice bacauane, Concertul in Re Major de Johanes Brahms.

Dan Claudiu Vornicelu era un artist recunoscut, dar poate prea fragil pentru aceasta lume. Singurul lucru care il tinea era muzica”, a declarat Pavel Ionescu, directorul Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau.

Violonistul Dan Claudiu Vornicelu era profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si pregatea un concert cu Orchestra “Philarmonia”.

*

In luna aprilie 2008 un violoncelist al Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau a plecat din viata in acelasi fel, aruncindu-se de la etajul zece al blocului unde locuia.

“In general meseria de muzician este placuta, frumoasa dar inmagazineaza mult consum nervos. Nu e usor sa fii zi de zi in fata unui public care te analizeaza. Asa consider eu. Dar astfel de gesturi trebuie sa aiba legatura, cred, si cu o anumita sensibilitate genetica”, a comentat directorul Pavel Ionescu reeritor la cele doua cazuri de suicid.

Sursa foto: Ziarul de Bacau

Similar Articles

Comments

  1. Dan Claudiu VORNICELU suferea de schizofrenie! Cei care spun ca s-a sinucis din cauza unor dezamagiri sentimentale bat campii!

    Pacat de el….a fost un talentat violonist!
    Pacat…
    🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular