Ultimul spectacol de teatru din acest an, din Bacau

0
609

Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacau va invita duminica, 18 decembrie, de la ora 18.00, la ultimul spectacol din anul 2011. Inainte de vacanta de iarna, actorii bacauani vor oferi publicului o noua reprezentatie a piesei “Cerere in casatorie”, de Anton Pavlovici Cehov, pusa in scena de regizoarea Muriel Manea.

Acest spectacol este o provocare la meditatie asupra relatiilor interumane si o imagine a absurdului care se naste din incapacitatea de comunicare coerenta intre oameni. Din distributie fac parte actorii Eliza Noemi Judeu (Natalia Stepanovna), Bogdan Buzdugan (Ivan Vasilievici Lomov), Cristian Todica (Stepan Stepanovici Ciubukov) si Stefan Ionescu (Servitorul).

Scenografia este semnata de artistul plastic Cristina Ciobanu.

“Am incercat sa conturez o lume care se intemeiaza pe contrast si dezacord, o lume a lipsei de comunicare ce ingradeste orizontul spiritual al personajelor si le subjuga unui sistem mecanic. Pentru mine, orice spectacol este un mariaj, o provocare, o cerere in casatorie adresata echipei de actori. Din fericire mariajul acesta a fost unul reusit in procesul creatiei de absurd, dezacord si contrast”, a declarat regizoarea Muriel Manea referitor la spectacolul “Cerere in casatorie”.

Actorii bacauani vor reveni pe scena pe 8 ianuarie 2012.