Un album monografic dedicat artistilor bacauani

Artistul Carmen Istrate Murariu, muzeograf al Muzeului de Arta din Bacau, va lansa la finele acestui an, albumul monografic “Arta si daruire”, dedicat plasticienilor bacauani; in februarie 2009, Carmen a publicat la, Editura „Pro Plumb”, „Dictionarul pictorilor naivi din judetul Bacau„.

Carmen Istrate Murariu:

„Timp de 40 de ani, din 1969 pana in 2009, Filiala U.A.P.Bacau a devenit un focar de cultură, avind calitatea de promovare a artei si artistilor locali care a urmarit afirmarea dreptului artistului de a fi diferit si educarea publicului in sensul acceptarii acestei diferente raportata la procesele artistice mondiale. Albumul monografic reprezinta un mod de cunoaştere şi recunoaştere a operei lor si releva existenta in Bacau a unei reale traditii, bogatia demersului artistic original şi autentic, cu un loc aparte în dezvoltarea artei românesti”.

Cartea va fi publicata cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau iar lansarea ei va avea loc in cadrul vernisajului expozitiei anuale a artistilor plastici bacauani, de la sfirsitul lunii decembrie 2009.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular