Un grup folcloric din Bulgaria face spectacol la Slanic Moldova

Iubitorii cintecelor si dansurilor populare românesti sint asteptati duminica, 5 septembrie 2010, de la ora 16.00, in parcul din Slanic Moldova, la ultimul spectacol din stagiunea folclorica estivala organizata in cunoscuta statiune bacauana, de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, in parteneriat cu Primaria si Casa de Cultura din localitatea gazda a evenimentului.

In spectacolul de duminica vor urca pe scena Ansamblurile si Grupurile folclorice “Ciobanasul”, din Bacau, “Ceata Fagarasului”, din Fagaras, solistul Dutu Bertalan si, ca invitat special, Ansamblul folcloric din Zdravetz (Bulgaria).

Cea de-a treia editie a stagiunii folclorice estivale de la Slanic Moldova a adus in fata publicului, in perioada 3 iulie – 5 septembrie 2010, grupuri folclorice, solisti vocali si instrumentisti, formatii de dansuri ale asezamintelor culturale din Palanca, Solont – Cucuieti, Gaiceana si Podu Turcului.

“Spectacolele s-au bucurat de un mare succes in rindul turistilor care au putut admira, in parcul din statiune originalitatea repertoriului, precum si costumele nationale specifice fiecarei zone etnofolclorice a judetului Bacau. Daca anul trecut am avut oaspeti din Franta, Ansamblul folcloric din Montfort, anul acesta stagiunea va fi incheiata de invitatii din Bulgaria”, a declarat Florin Zancescu, director al Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular