Un Muzeu „Ilie Boca”

Municipiul Bacău ar putea avea pe viitor un muzeu de artă care să poarte numele pictorului Ilie Boca şi să includă o expoziţie permanentă cu lucrări ale artistului.

Ideea a fost propusă de sculptoriţa Mariana Popa, nou director al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, din Bacău, la evenimentul de lansare a volumului „Carte cu Ilie Boca”, semnat de publicista Carmen Mihalache.

„Sperăm ca într-o bună zi noi, cei care trudim aici în această instituţie, autorităţile locale sub oblăduirea cărora ne aflăm, oamenii de cultură, dumneavostră, prietenii şi iubitorii artelor, vom reuşi să realizăm poate unul din cele mai mari proiecte pentru unul din cei mai mari artişti pe care-i are România, maestrul Ilie Boca: un spaţiu care să-i fie dedicat în exclusivitate şi, de ce nu, un muzeu care să-i poarte numele”, a declarat directoarea Mariana Popa, în prezenţa artistului, în deschiderea întrunirii, care a avut loc la Muzeul de Artă, din strada Nicolae Titulescu, nr. 23, spaţiu expoziţional subordonat Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, şi, implicit, Consiliului Judeţean Bacău.

Au asistat la această propunere, fără o reacţie imediată, artişti plastici băcăuani, scriitori, profesori, jurnalişti.

FOTO: Răzvan Bibire

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular