Un proiect de promovare a turismului cultural in judetul Bacau

2
1411

Mai multi istorici bacauani, membri ai Asociatiei „Civitas Bacoviensis”, au initiat o campanie de promovare a turismului cultural in judetul Bacau. Acestia au realizat ghiduri, harti si vederi prin care isi propun sa atraga atentia asupra obiectivelor culturale din judet, pentru a fi introduse in trasele pasionatilor de turism si calatorie.

„Judetul Bacau detine un frumos patrimoniu istoric si cultural, care insa nu este promovat. Asa ca am propus Consiliului Judetean Bacau spre finantare proiectul «Promovarea turismului cultural in judetul Bacau», prin care noi ne dorim sa readucem in atentie valorile de patrimoniu istoric si arhitectural existente pe teritoriul judetului, valorile ce merita a fi mediatizate spre a fi vizitate si admirate. Prin cercetarea de teren efectuata am revazut sau am fost impresionati, in anumite cazuri, de un bogat patrimoniu arhitectural ce se afla in orasele si satele bacauane, care merita sa reintre in circuitele turistice ale judetului”, a declarat Lacramioara Istina, presedinte al Asociatiei „Civitas Bacoviensis” si sefa a Sectiei de Arheologie si Istorie a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, din Bacau.

In urma finantarii primite de la Consiliul Judetean Bacau, Asociatia a tiparit ghidul turistic „Judetul Bacau – repere culturale”, vederi si o harta pe care sint marcate ca obiective turistice situri arheologice, lacasuri de cult, monumente istorice, muzee si colectii muzeale din judetul Bacau, constructii mestesugaresti si industriale, statui si monumente ale eroilor.

Sursa foto: Asociatia „Civitas Bacoviensis”