„Viata cotidiana in orasul Bacau (1928 – 1935)”

Un profesor de istorie bacauan, Calin Marius Cristian, a publicat la Editura Axioma Print, din Bucuresti, „Viata cotidiana in orasul Bacau (1928 – 1935)”, o monografie care abordeaza istoria acestui oras dintr-o perspectiva inedita. Lucrarea este structurata pe cinci teme mari: Cadrul general in care se desfasoara viata cotidiana a locuitorilor din Bacau, Economia si ocupatiile locuitorilor, Populatia/nivelul de trai/starea de sanatate, Scoala si religia si Distractia si obiceiurile.

„Prin cele expuse in aceasta lucrare se poate constata ca municipiul Bacau, in perioada 1928 – 1935, era un oras cu un potential economic – social in curs de dezvoltare, o «urbe» in care noul si modernismul epocii respective incepuse sa se afirme. (…) Fara a avea pretentia ca am epuizat toata informatia utila si semnificativa despre evolutia municipiului Bacau in perioada 1928 – 1935 lucrarea de fata incearca redescoperirea unor realitati istorice punctuale in timp si spatiu care fac parte din trecutul acestui oras”, semneaza Calin Marius Cristian in introducerea cartii.

Pentru aceasta monografie, autorul s-a documentat in Arhivele Nationale Directia Judeteana Bacau si din presa vremii, ziarele „Bacaul”, „Curentul Bacaului” si „Curentul”, gasite in arhiva Academiei Române, dar si din monografiile deja publicate.

„Paradoxal, desi lucrarea este o monografie, ea este extrem de actuala prin ceea ce surprinde: suflul socio – economic al unei comunitati urbane intr-o perioada de criza economica majora”, subliniaza, in Cuvintul inainte al cartii, Teodor Repciuc, prof.univ.dr. al Universitatii Ecologice din Bucuresti.

Volumul va fi lansat vineri, 25 februarie 2011, ora 13.00, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau.

Calin Marius Cristian este profesor de istorie la Scoala cu clasele I – VIII din comuna bacauana satul bacauan Chetris.

Din pacate, cartea este foarte prost legata, la prima rasfoire s-au desprins deja mai multe pagini din ea.

Similar Articles

Comments

  1. Cartea e f.buna si bine documentata, desi autorul e din Bucuresti, nu e bacauan. Lansarea cartii va fi la Muzeul Iulian Antonescu, cred ca pe 23 febr. 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular