Violeta Savu lanseaza un nou volum de poezie: „Din departare el ma vedea frumoasa”

0
847

Galeria „Noua” a Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Bacau gazduieste miercuri, 15 iunie, de la ora 17.00, un dublu eveniment: lansarea cartii de poezie „Din departare el ma vedea frumoasa”, semnata de Violeta Savu, redactor al Revistei de cultura Ateneu, si vernisajul expozitiei de arta contemporana a artistilor Viorel Cojan, Mihai Docea si Cristi Gaspar, care aduc in atentia publicului lucrari de fotografie, pictura si grafica.

Evenimentul va fi prezentat de criticul de arta Carmen Mihalache si criticul literar Adrian Jicu iar actrita Eliza Noemi Judeu va recita din versurile poetei Violeta Savu.

Cartea lansata este ilustrata cu lucrari realizate de Cristi Gaspar in cadrul proiectului „Un desen in fiecare dimineata”, o colectie inspirata de visele nocturne ale artistului.

Prima lansare a volumului a avut loc in luna mai 2011, la Tirgul de carte Bookfest din Bucuresti. „Din departare el ma vedea frumoasa” este cel de-al treilea volum de poezie al Violetei Savu, dupa „Refugii in liric” (2004) si „Atocmiri” (2006).