Ziua Centrului de Cultura „George Apostu”

0
697

Centrul de Cultura si Arte „George Apostu” din Bacau organizeaza vineri, 23 aprilie 2010, de la ora 17.00, cea de-a XV-a editie a unui program cultural aniversar, prilejuit de praznuirea Sfintului Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruinta, patronul sau spiritual.

Evenimentul va debuta cu vernisajul expozitiei „Meandrele existentei”, a artistului Ioan Grecu, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Chisinau. Despre lucrarile sale vor vorbi criticul de arta Valentin Ciuca si profesorul universitar Petru Bejan.

Va urma festivitatea de inaugurare a expozitiei „Patru sculpturi fara nume cu frintura circulara”, a artistului Gheorghe Zarnescu, donatie a familiei Corneliu si Viorica Filimon, din Bacau.

Programul manifestarilor aniversare va continua cu lansarea numarului 34 a revistei de cultura „Vitraliu”, editata de Centrul de Cultura si Arte „George Apostu”, si se va incheia cu un concert sustinut de Cvartetul „Consonante” (Stefan Epuran – vioara, Andrei Onofrei – vioara, Iulian Bolog – viola si Vanda Mülthaler – violoncel).

„Deloc intimplator, elementul central al actualei editii a programului aniversar este reprezentat de expozitia «Meandrele existentei», a artistului Ioan Grecu, eveniment menit a marca un nou moment de angajare in dezvoltarea continua a strategiei culturale ce are ca scop evidentierea identitatii culturale comune românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, a subliniat Gheorghe Popa, director al Centrului de Cultura „George Apostu”.