Ziua Culturii Nationale, sarbatorita intr-un sat bacauan

0
571

Scoala cu clasele I – VIII Pancesti, din comuna bacauana Sascut, va gazdui simbata, 14 ianuarie, de la ora 11.00, o sezatoare literar – artistica dedicata implinirii, pe 15 ianuarie 2012, a 162 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, si sarbatorii, la aceeasi data, a Zilei Culturii Nationale.

In debutul intilnirii, profesoara Gabriela Cerbu va prezenta un referat (!) pe tema vietii si operei scriitorului si jurnalistului român aniversat iar Grupul folcloric „Mugurelul”, coordonat de profesoara Ionela Sandu si de invatatorul Ghita Popa, va oferi publicului un recital de cintece si poezii de Mihai Eminescu. Preotul Ionut Cerbu si protopopul Ioan Negoita vor vorbi apoi despre semnificatia sarbatorilor religioase din luna ianuarie. Iar intilnirea se va incheia cu momente de muzica si umor sustinute de actorul Florin Zancescu si profesorul Rares Draghici, de la Scoala Populara de Arta si Meserii Bacau.

Evenimentul „Eminescu, mit al culturii nationale”, din satul bacauan Pancesti, este organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, in parteneriat cu primaria, scoala si parohia localitatii, in cadrul Programului „Conexiuni culturale”, ce are ca scop reabilitarea vietii cultural – artistice in satele si comunele bacauane.