Ziua Internationala a Muzeelor, Bacau – 2011

2
699

Dupa Noaptea Europeana a Muzeelor, Bacaul sarbatoreste miercuri, 18 mai 2011, Ziua Internationala a Muzeelor.

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” si Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” ii asteapta pe vizitatori cu expozitii noi, pe linga cele permanente sau temporare, cu work-shop-uri, prezentari multimedia si spectacole de planetariu.

– De la ora 12.00, la sediul din Parcul Cancicov va avea loc vernisarea expozitiei de fotografie „Spectacolul fluturilor”, un eveniment in memoria Violetei Rang, autoarea lucrarilor. Participantii la activitate vor afla apoi de la specialistii institutiei informatii despre patrimoniul muzeal si colectiile stiintifice, neexpuse publicului larg iar elevii Colegiului de Ecologie si Protectia Mediului „Gr. Antipa” vor lua parte la work-shop-ul „Formarea pesterilor”. Vizitatorii vor putea sa vizioneze, la cerere, din prezentarile multimedia „Diversitatea lumii vii”, „Comportamentul animalelor” si „Poluarea – incotro?”.

*

Vivariul din Bacau, sectie a aceluiasi Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii „Ion Borcea”, va gazdui de la ora 9.00 activitati in cadrul proiectului „Natura, prietena mea”, realizat in parteneriat cu Scoala cu clasele I – VIII „Al. I.Cuza”. Daca vor fi solicitari, se vor face proiectii cu prezentarile multimedia „Apa, aer, pamint, sanatate”, „Planeta Verde” sau „Monumente ale naturii din judetul Bacau”.

*

Observatorul Astronomic „Victor Anestin” a programat, tot de la ora 9.00, spectacole de Planetariu si prezentari multimedia despre „Explorarea spatiala a asteroizilor si cometelor”, „Planeta Marte” sau „Luna – programul Apollo”.

*

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau deschide la ora 12.00, la sediul din strada 9 Mai, nr. 7, expozitia „Evolutia armamentului de-a lungul timpului”, realizata in colaborare cu Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” – Filiala Bacau.

*

– De la ora 14.00, la Sectia de Arta din strada Nicolae Titulescu, nr. 23, va avea loc vernisajul expozitiei „Ferestre spre cer – icoane din secolele XVII – XX”, din patrimoniul institutiei.

*

Ziua Muzeelor este sarbatorita la nivel mondial din anul 1977, pe 18 mai. In 2011, la acest program cultural vor participa peste 30 de mii de muzee, din 100 de tari.