Actorul german Georg Peetz, primul concurent al Galei “Star” 2011

Sectiunea concurs a Galei “Star” 2011 va fi deschisa in aceasta seara de recitalul “Contrabasul” (Der Kontrabaß), inscris in competitie de actorul german Georg Peetz si Deutsche Buhne Ungam, Teatrul German din Ungaria. Premiera acestui spectacol a avut loc pe 9 noiembrie 2010. Regia este semnata de M.C.Ranin.Piesa de teatru “Contrabasul” a marcat debutul scriitorului Patrick Suskind, autorul celebrului roman “Parfumul”.

“Frustrarile, neimplinirile, visurile si dorintele sale intime sunt treptat dezvaluite prin intermediul obiectului neinsufletit care il insoteste si il vegheaza pretutindeni – contrabasul, instrumentul muzical pe care il iubeste si il uraste deopotriva. Sentimentele sale antinomice se rasfrang nu doar asupra contrabasului, ci si asupra compozitorilor cunoscuti, a femeii iubite si chiar a lui insusi, simtindu-se cand ax central al orchestrei filarmonicii nationale, cand simplu functionar lipsit de talent. (…)

Premiera spectacolului „Contrabasul” a avut loc pe scena Teatrului National din Bucuresti in anul 1987, in regia lui Grigore Gonta, avandu-l in rolul principal pe Radu Beligan (one-man-show)”. (Sursa: Humanitas Multimedia)

Georg Peetz s-a nascut in 1965 la Landshut, Germania. In 1989 a absolvit Scoala de Teatru din Ulm. A evoluat pe prestigioase scene germane sau austriece, interpretind roluri importante din W. Shakespeare, Brecht, Cehov, Moliere, s.a.m.d.

Spectacolul din aceasta seara va fi jucat pe scena mare a Teatrului Municipal “Bacovia” si va dura 55 de minute.

Intrarea costa 15 lei, pret intreg, si 7, 5, pret redus.

Sursa foto 2: Florin Gabriel Ionescu

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular